Kajka runt eller Un con francais

Det tog ca en timme att ta sig hem från jobbet idag. På grund av att den gamla trotjänaren (eller kanske inte..) Västtrafik bestämt sig för att ”göra spåren raka och snygga till dom lite” så går inga vagnar hem, och man måste åka buss. Buss=biljett. Biljett=dyrt. Därför åkte jag runt halva stan. Helt normalt. Verkligen. Något som inte är normalt var fransmannen på vagnen, hög som ett hus, eller totalt omedicinerad för någon åkomma, som spännde ögonen i mig på ett sätt som någon som inte jobbat på psyket skulle bli skrajs av och drog någon långlång harang som jag efter 7 års franskastudier inte lyckades förstå vad det handlade om (inte för att det säger så mycket om honom utan mer om mina i stort sätt obefintliga franskakunskaper). Men Kat stirrade tillbaka. Han tystnade. Skakade på huvudet och gick av. Resten av folket på fordonet tittade ner och låtsades som om det regnade. Förresten så är Sverigeshopping för norrmänn något som kan liknas vid Vietnamshopping för svenskar. För det har L sagt.

Annonser

2 svar to “Kajka runt eller Un con francais”

  1. Den tjocke konsulten Says:

    Det finns bara en lösning på problemet västtrafik idag, skaffa cykel! Och ett riktigt bra bygellås om man vill ha den kvar mer än en vecka.

    Obegripligt att folk ens överväger att ta vägen över kapellplatsen/wavrinskys med bil som det ser ut idag. Det enda rimliga hade varit att förbjuda allt utom buss och taxi att åka där dagtid.

  2. KatBat Says:

    well det är oftast cykl som gäller (dock med igenrostat bygellås..) men jag har ju börjat på stieg larssons tredje bok å mna tar alla tillfällen i akt att få läsa..till å från jobbet blir ju ca 50 minuter lästid… ja förbjuda vanlig biltrafik verkar ju smart, med tanke på att ambulanserna knappt kommer till akutintaget. verkar ostabilt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: